Thenaers Vastgoed
Opheersstraat 80/A 3870 Opheers
E.info@thenaers.be

Karaktervolle te renoveren villa met praktijkruimte, 5 slaapkamers en grote tuin op ca. 20 a

Villa voor € 559.000

Nielstraat 16, 3890 Gingelom Bekijk op kaart
Ref: NIELSTRAAT 16

Delen

6 slaapkamers
1 badkamer
2.000 m² grondopp.
EPC: 358 kWh/m²
Bouwjaar: 1959

Karaktervolle te renoveren villa met praktijkruimte, 5 slaapkamers en grote tuin op ca. 20 a

In de charmant kronkelende Nielstraat in Gingelom stuiten we op deze bijzondere villa met bakken potentieel. Een voormalige dokterswoning die kan profiteren van authentieke elementen en tegelijk klaar is voor een opfrisbeurt. Zo ben jij binnenkort misschien wel de trotse eigenaar van een karaktervolle gerenoveerde woning, helemaal ingericht volgens jouw smaak.

De ruime inkomhal geeft meteen een voorsmaakje van wat je in de rest van de woning mag verwachten: grootsheid badend in de statige achtergrond van weleer met een glimp van alle mogelijkheden die je uit kan door deze unieke woonst in een nieuw jasje te steken.

Links daarvan is de praktijkruimte gesitueerd, met voorafgaand een wachtruimte waarbij een dubbele deur beide kamers mooi scheidt. In de dokterspraktijk zelf vind je een glasraam waarin het thema van geneeskunde verwerkt werd. Bovendien heb je een aparte ingang die je rechtstreeks naar deze vertrekken leidt, met nog een andere wachtruimte en een gastentoilet. De ideale locatie dus voor vrije beroepen, esthetische specialisten of andere ondernemers om een eigen zaak te huisvesten.

Rechts is de woonkamer gelegen. Voldoende ruim om verschillende zit- en eethoeken neer te poten én voorzien van een gezellige open haard afgewerkt met Delftse steentjes. In de aansluitende veranda is er gasverwarming om optimaal van een buitengevoel te kunnen genieten. Verderop vind je nog een aparte eetkamer, net als een keuken die een likje verf een vleugje liefde kan gebruiken. In de kelder heb je o.a. een plek om je favoriete wijnen te laten rijpen en ook je wagen stal je ondergronds via de aflopende oprit.

Op de eerste verdieping vind je maar liefst vier slaapkamers terug. Eén met een eigen balkon, een ander uitgerust met een lavabo en een derde die ook toegang verschaft tot de zolder. In iedere kamer valt vooral het brede raam op dat je niet alleen van veel daglicht voorziet, maar ook een erg gezellige indruk nalaat. Daarnaast is er nog een ruime studio, die je evenzeer nog kan opdelen in twee slaapkamers. Ook de badkamer vinden we boven terug. Die werd onlangs nog voorzien van een nieuwe douche en beschikt verder over een wastafel, een toilet en een eigen dressing. Al springen vooral de kleurrijke glasraampjes in het oog.

Buiten kan je tenslotte nog rekenen op een knappe westelijk georiënteerde tuin. Op je terras geniet je dus optimaal van de ondergaande zon of van de fluitende vogels in je volière. De kabbelende vijver maakt het plaatje helemaal af, terwijl je in het tuinhuisje al je gerief kwijtraakt om de rest van het uitgestrekte gazon te onderhouden. Ook aan de straatzijde draagt de voortuin bij tot een sfeervol geheel.

De woning is gesitueerd in een rustige straat in Gingelom, vlakbij het glooiende Haspengouwse landschap en de Waalse grens. Je vindt dus zonder twijfel voldoende mogelijkheden in de buurt om de natuur in te trekken. Maar ook heel wat essentiële voorzieningen zoals een basisschool, supermarkt of bank bevinden zich op wandelafstand.

Op zoek naar een uniek kader om je eigen smaak volledig tot zijn recht te laten komen? Dan is deze karaktervolle dokterswoonst een zeer mooie keuze. Informeer vrijblijvend of kom alle elementen eens ontdekken tijdens een persoonlijke rondleiding ter plaatse!

De achterliggende (bouw)grond met een oppervlakte van ca. 20are is optioneel te koop.  Stuur voor meer info een mail naar verkoop@thenaers.be of bel 0475/432741.

Contactpersoon Jean-Jacques Thenaers
Gsm nr. +32475432741

Verdieping -1

Kelder

Gelijkvloers

inkomhal
Praktijkruimte
Toilet
Woonkamer
Voldoende ruim om verschillende zit- en eethoeken neer te poten én voorzien van een gezellige open haard afgewerkt met Delftse steentjes
Eetkamer
Veranda
In de veranda is er gasverwarming om optimaal van een buitengevoel te kunnen genieten
Keuken
Bureau
Tuin
Buiten kan je tenslotte nog rekenen op een knappe westelijk georiënteerde tuin
Terras
Op je terras geniet je dus optimaal van de ondergaande zon of van de fluitende vogels in je volière. De kabbelende vijver maakt het plaatje helemaal af, terwijl je in het tuinhuisje al je gerief kwijtraakt om de rest van het uitgestrekte gazon te onderhouden. Ook aan de straatzijde draagt de voortuin bij tot een sfeervol geheel.

Verdieping 1

Nachthal
Slaapkamer
Slaapkamer
Slaapkamer
Slaapkamer
Slaapkamer
Slaapkamer
Badkamer
De badkamer werd onlangs nog voorzien van een nieuwe douche en beschikt verder over een wastafel, een toilet en een eigen dressing

Verdieping 2

Zolder

Bouwvergunning
Ja
Recente bestemming
Woongebied met landelijk karakter
Dagvaardingen
Nee
Rechterlijke herstelmaatregel
Nee
Bestuursdwang
Nee
Last onder dwangsom
Nee
Minnelijke schikking
Nee
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
As-Built Attest verkregen
Nee
Effectief overstromingsgevoelig
Nee
Mogelijk overstromingsgevoelig
Nee
Afgebakend overstromingsgebied
Nee
Afgebakende oeverzone
Nee
Beschermd pand?
Nee
Beschermd monument
Niet ingegeven
Beschermd landschap
Niet ingegeven
Beschermd cultuurhistorisch landschap
Niet ingegeven
Beschermd stadsgezicht
Niet ingegeven
Beschermd dorpsgezicht
Niet ingegeven
Beschermde archeologische site
Niet ingegeven
Beschermde archeologische zone
Niet ingegeven
Beschermd archeologisch monument
Niet ingegeven

EPC n°
20211020-0002480316-RES-1
EPC waarde
358 kWh/m²
Energieklasse label
epc/d

Keukentype
Geïnstalleerd
Verwarming
Stookolie
Beglazing
Dubbel glas
Hout - Goed
Aansluiting elektriciteit
Ja
Distributie
Ja
Huisdieren toegelaten
Ja
Aansluiting waterleiding
Ja

Prijs
€ 559.000

Orientatie tuin
West

Bebouwing
Open
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
1
Aantal wc's
1
Grond oppervlakte
2.000 m²
Elektrisch keuringsattest
Verkregen, Niet conform
Bouwjaar
1959