Thenaers Vastgoed
Opheersstraat 80/A 3870 Opheers
E.info@thenaers.be

Unieke vrijstaande hoeve te midden van de Haspengouwse velden.

Huis voor € 630.000

Halleweg 50, 3800 Sint-Truiden Bekijk op kaart
Ref: Halleweg 50

Delen

3 slaapkamers
2 badkamers
334 m² woonopp.
1.030 m² grondopp.
EPC: 471 kWh/m2/jaar
bouwjaar: 1899

Unieke vrijstaande woning te midden van de Haspengouwse velden.

Wonen in hartje Haspengouw: zonder buren, omringd door eindeloze vergezichten en omgeven door kronkelige fietspaden en geurige bloesems. Een utopie? Misschien. We overdrijven dus niet als we deze prachtige woning een buitenkans noemen!

Deze "hoeve" dateert al van 1899 en werd ongeveer 16 jaar geleden gemoderniseerd. Het historische karakter werd gelukkig respectvol in ere gehouden. Zo werden er niet alleen heel wat authentieke elementen bewaard, het geheel werd zelfs verfraaid met een aantal negentiende-eeuwse handgemaakte stukken. Het resultaat? Een unieke woning in een oase van rust. Want je hebt hier geen directe buren in de omgeving. Ideaal als je houdt van vrijheid en privacy.

Oud versus nieuw
Al vanaf de statige, automatische poort merk je: dit is een woning met karakter. De authentieke elementen werden stijlvol samengebracht met een hedendaagse touch. Dit resulteert in verrassende mix van oud en nieuw. Rasechte bourgondiërs zullen in hun nopjes zijn met de volledig ingerichte leefkeuken met eetkamer. Hier kun je eindeloos kokkerellen, maar evenzeer genieten van het aperitief bij de open haard terwijl je stoofpotje staat te pruttelen. Let ook op de bijzondere waterput, die kan zelfs dienen om dranken te koelen. In de ruime woonkamer wacht het moderne leven. De klassieke doorgang werd stijlvol afgesloten met een glazen deur. Daarachter werd alles opengewerkt tot een minimalistisch geheel mét airco, moderne open haard en een zee van licht. Verder ligt beneden nog een bureau- of hobbyruimte. De aparte hal die toegang geeft tot de tuin, is voorzien van heel wat handige inbouwkasten én een doucheruimte met toilet en lavabo. Ideaal voor een snelle opfrisbeurt na een flinke fietstocht of rondje joggen.

Ruimte troef
Op de eerste verdieping vormt de bijzondere glazen vloer een echte eyecatcher. De transparante overloop zorgt voor een naadloze integratie met de benedenverdieping. Met andere woorden: ruim, maar toch knus. Hier vinden we twee slaapkamers met enkele bijzonderheden. De eerste slaapkamer heeft namelijk een zeer moderne, ensuite badkamer met ligbad en douche.  Heel uitzonderlijk is de doorkijk gashaard die zorgt voor een gezellige wasbeurt. De wand met lavabo schermt toilet en bidet discreet af. De master bedroom heeft een open badkamer met lavabo, toilet en douche, én een heuse ‘dressing-mezzanine’. Meer ruimte nodig voor je uitgebreide garderobe? Geen enkel probleem, op deze verdieping bevindt zich nog een aparte ruime dressing met aansluiting voor wasmachine en droogkast. Handig! Op de tweede verdieping vind je een kamer met ingebouwde kasten. Zo hou je je woning te allen tijde perfect opgeruimd.

De kers op de taart
Een grote tuin zonder pottenkijkers of kabaal, maar enkel de rust die over de weidse plantage heerst: een mooier plekje voor een momentje wellness vind je niet. Weer of geen weer, dankzij de overkapping en buitenkeuken geniet je hier altijd van het goede leven én elkaar. Schenk een glaasje bubbels in – of kraak een mooi flesje uit je wijnkelder – en dompel jezelf onder in de weldadige jacuzzi. Klink gerust op je unieke plekje op het Haspengouwse platteland, want het mag er wezen! Schol!

Meer weten over deze unieke hoeve? Of wil je alle troeven met je eigen ogen ontdekken? Contacteer me dan snel!

Naam
Jean-Jacques Thenaers
Tel.
+32 4 754 32 741
GSM
+32 475 43 27 41
E-mail
jean-jacques@thenaers.be

Prijs
€ 630.000
KI (niet geïndexeerd)
€ 312,00

Gelijkvloers

inkomhal
8 m²
Woonkamer
41 m²
In de ruime woonkamer wacht het moderne leven. De klassieke doorgang werd stijlvol afgesloten met een glazen deur. Daarachter werd alles opengewerkt tot een minimalistisch geheel mét airco, moderne open haard en een zee van licht.
Keuken
33 m²
Rasechte bourgondiërs zullen in hun nopjes zijn met de volledig ingerichte leefkeuken met eetkamer. Hier kun je eindeloos kokkerellen, maar evenzeer genieten van het aperitief bij de open haard terwijl je stoofpotje staat te pruttelen.
Bureau
25 m²
Verder ligt beneden nog een bureau- of hobbyruimte met aparte ingang
Berging
6 m²
In de berging bevinden zich een aantal inbouwkasten.
Badkamer
4 m²
Deze douchekamer is voorzien van een inloopdouche, lavabo en wc.
inkomhal
3 m²
Deze inkomhal bevindt zich aan de tuinkant achteraan en is voorzien van ingebouwde kasten.
3x Toilet

Verdieping 1

Nachthal
Op de eerste verdieping vormt de bijzondere glazen vloer dé eyecatcher. De transparante overloop zorgt voor een naadloze integratie met de benedenverdieping.
Slaapkamer
20 m²
De eerste slaapkamer heeft namelijk een zeer moderne, ensuite badkamer met ligbad. De wand met lavabo schermt toilet en bidet discreet af
Slaapkamer
18 m²
De tweede slaapkamer heeft ook een eigen toilet én een heuse ‘dressing-mezzanine’.
Badkamer
25 m²

Verdieping 2

Dressing
10 m²
Meer ruimte nodig voor je uitgebreide garderobe? Geen enkel probleem, op de tweede verdieping bevindt zich een nóg ruimere dressing, pal aan de wasplaats en badkamer.
Slaapkamer
12 m²
Deze zolderkamer is voorzien van heel wat ingebouwde kasten.

EPC
471 kWh/m2/jaar
EPC ref.
20211102-0002487157-RES1
Label
epc waarde e
471 kWh/m2/jaar

Totale opp. grond
1.030 m²
Bewoonbare opp.
334 m²

Airco
Ja
Elektriciteit
Ja
Internet
Ja
Stookolie
Ja

Beglazing
Dubbele
Dak
Zadeldak
Keuken
Geïnstalleerd
Raamwerk
PVC
Verwarming
Stookolie

Bouwjaar
1899
Renovatiejaar
2007
Bebouwing
Open
Algemene staat
Luxe afwerking
Beschikbaar
Bij akte na betaling
Huisdieren toegestaan
Ja
Oriëntatie tuin
West
Elektriciteitscertificaat
Ja, Conform

Overstromingsgevoeligheid
Niet overstromingsgevoelig
Afgebakende zone
Niet van toepassing
G(ebouw)-score info
A
P(erceel)-score info
A
Stedenbouwkundige bestemming
Agrarisch gebied
Dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Bouwvergunning
Bouw vergund
Verkavelingsvergunning
Niet ingegeven
Voorkooprecht
Neen
Beschermd erfgoed
Neen
Renovatieplicht
Neen